ТРАГОМ ДУШЕ

Природна и културна добра представљају важан дио сваког друштва и дио су колективне свијести сваког народа. У Републици Српској постоји више стотина споменика о којима се врло мало зна. Сачувајмо насљеђе од заборава!

Трагом душе је фото-конкурс који за циљ има популаризацију културних и природних добара Републике Српске, као и унапријеђење доступности ризнице културног и историјског насљеђа земље на интернету. Фотографије ће бити објављене под условима слободне Creative Commons лиценце, захваљујући чему ће се фотографије добара Републикe Српске придружити концепту отвореног и слободног знања и образовања.

Правила

  • Трагом душе је фото такмичење отворено за сваког.
  • Не постоје ограничења у погледу броја послатих фотографија. Штавише, такмичари се охрабрују да шаљу што више својих фотографија.
  • Потребно је да фотографија представља детаљ, дио или цјелину културног или природног добра са списка.
  • Свако природно и културно непокретно добро има свој јединствен(и) ИД наведен у списку, који је потребно навести при слању фотографија. Правилно навођење ИД осигурава учествовање Ваше фотографије у фото-конкурсу.
  • Све фотографије морају да буду Ваше ауторско дјело и њиховим слањем сагласни сте да се оне објаве под условима CC 4.0 лиценце.
  • Уколико имате фотографије добара старијег датума, можете и њих послати на конкурс, под условом да оне нису раније објављиване.

Више о списковима у засебном дијелу.

Више о правилима у засебном дијелу.

Трајање конкурса

Да би фотографије биле квалификоване за такмичење неопходно је да их пошаљете у периоду од 1. августа (00.00.01) до 30. септембра 2020. године (23.59.59).

Награде

Стручни жири одлучиће о побједничким фотографијама у двије категорије: природна добра и непокретна културно-историјска добра. Двадесет најбољих фотографија биће у конкуренцији за освајање шест вриједних награда у укупном фонду од 2.400,00 конвертибилних марака.

Више информација у дијелу о наградама.

Имате питање?

Уколико имате питања или сугестије за организациони тим посјетите страницу за контакт.